Vidste du at

 
Om Hjertet:
Hjertet slår ca. 37 millioner slag om året. I løbet af et arbejdsliv på 40 år bliver det til 298 millioner slag for hver hjerteklap. Hjertet pumper ca. 2,6 millioner liter blod rundt i kroppen om året.
Om blodårer:
Vi har ca. 40.000 km blodårer i kroppen. De kan nå rundt om Ækvator, hvis de lægges i forlængelse af hinanden.
 

Om hvide blodlegemer:

I menneskets krop er der ikke nær så mange hvide blodlegemer som røde, men alligevel vil der til enhver tid være omkring 50 milliarder af dem i blodbanerne, og mindst lige så mange vil opholde sig ude i vævet.


Fakta om hjertesygdom:
Ca. 1,8 millioner mennesker i den erhvervsaktive alder har forhøjet kolesteroltal. Ca. 300.000 mennesker i den erhvervsaktive alder har for højt blodtryk. Hvert år indlægges ca. 19.000 mennesker i den erhvervsaktive alder på grund af åreforkalkning. Hvert år indlægges ca. 4.400 mennesker i den erhvervsaktive alder for at få en ballonudvidelse eller bypassoperation. Hvert år får ca. 7.700 mennesker i den erhvervsaktive alder foretaget en kranspulsåreundersøgelse.

Om børn og skader:

Ifølge tal fra UlykkesAnalyseGruppen på Odense Universitetshospital kommer 35.000 – 40.000 børn under fem år så alvorligt til skade i hjemmet, at de må en tur på skadestuen.


Om airbag:

Bilens airbag, der redder menneskeliv ved frontale sammenstød, fyldes med 170 liter gas i løbet af 0,030 sekunder. Posen bliver pustet op i to omgange med en pause imellem på 0,015 sekunder, fordi trykbølgen ellers ville sprænge passagerernes trommehinder.


Om sikkerhedssele:

Hvis alle i person- og varebiler brugte sikkerhedssele, ville der være 115 færre dræbte og 650 færre tilskadekomne hvert år. Det er næsten hver fjerde af alle trafikdræbte.


Relaterede sider:


Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv