Vand klarer hjernen

Børn skal selvfølgelig have nok at drikke, uanset om de er i dagpleje, daginstitution eller skole. Koldt vand er billigt og godt, og ny teknologi gør det endnu bedre.
Forsøg kan hjælpe på vej
For nogle år siden kom vandautomaterne frem. Det er en maskine, som sættes på koldtvandshanen, hvor vandet tappes direkte fra. Undervejs bliver det kølet af, og det tappes via en lille automat. Det betyder, at børnene selv kan tage friskt, koldt vand, når de har lyst.
I Fredericia Kommune havde man et forsøg med at sætte nogle vandautomater op. Man spurgte forældrene, hvad deres erfaringer var - f.eks. med børnenes forbrug af vand. Det viste sig, at børnene - ikke overraskende - begyndte at drikke mere vand i skolen. Men det bredte sig også til, hvad børnene gerne ville have derhjemme.
Flere skoler og dagtilbud har nu vandautomater
Og det er rigtig godt for børn og voksne. Det bliver nemt, når børnene selv kan klare at få slukket tørsten dagen igennem. Det letter de voksne. Og det er da virkelig en god nyhed, at det også betyder noget for, hvad der serveres derhjemme. Som en mor sagde om sin datter "Nu vil hun have en kande vand, hvor vi før drak sodavand".

Den søde tand er stadig stor
Lige for tiden drikker hvert barn i gennemsnit 1,5 glas sodavand eller anden sød drik, hver dag - året rundt. Det svarer til at spise 8,5 kilo ren sukker om året. Tænk hvis halvdelen blev skiftet ud med vand. Det


Relaterede sider:


Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv