Paramediciner

 
Selve paramedicineruddannelsen blev i Danmark startet omkring år 2000 på lægeambulancen i København, men først i 2004 dukkede de første paramedicinere op. Paramedicinere er meget brugt i udlandet, især i USA og England.
 
Der er ialt 60 paramedicinere i Danmark. (juli 2008)

Siden 1. december 2006 og til i dag har paramedicinerne tilknyttet Region Hovedstadens nordige del været med til at genoplive 56 personer, der har haft hjertestop.
 
Det forventes, at der uddannes 160 paramedicinere om året.
 

Man skal have fungeret som ambulancebehandler i mindst 36 måneder for at kunne starte uddannelsen, der varer mindst 5 uger. Den består af:

  • 8 dages teori på University College Nordjylland . Med yderligere undervisning i anatomi og fysiologi, hygiejne, symptom- og sygdomslære, herunder smitsomme sygdomme, observationsteknik, farmakologi og håndtering af medicin, patienthåndtering, transmission af EKG til sygehus, overvågning og defibrillering.
  • 10 dages hospitalspraktik på anæstesiologisk-, kardiologisk-, intensiv-, pædiatrisk- og klinisk-kemisk afdeling.
  • 6 dages ambulancepraktik med lægebil eller lignende.

Uddannelsen vedligeholdes med en uges hospitalspraktik hvert år.

 
Inden optagelse på Paramediciner uddannelsen skal skal man have fungeret som Ambulancebehandler i mindst 3 år, og der ud over opfylde en personprofil, samt bestå diverse optagelses prøver. Relaterede sider:


Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv