Børn kommer galt af sted derhjemme

30.000 børn mellem nul og fire år kommer hvert år til skade i hjemmet. Badesæder og gåstole sender de små på skadestuen i en lind strøm. Det har fået Forbrugerrådet til at advare mod en række produkter, som findes i mange danske hjem.

Ledninger, der hænger ud over bordkanten, varme kogeplader og badesæder, der løsner sig i badekarret. Det er nogle af farerne for de små i de danske hjem.

Hvert år kommer omkring 30.000 børn mellem nul og fire år så alvorligt til skade i hjemmet, at de må en tur på skadestuen. Ofte er børneprodukter skyld i ulykkerne. Derfor advarer Forbrugerrådet nu mod en række produkter.

Advarer mod gåstole og badesæder
- Vi vil gerne være med til at reducere nogle af de meningsløse ulykker, der sker i hjemmet, for eksempel med badesæder og gåstole. De to produkter er så farlige, at vi helt fraråder dem, men de er desværre lovlige i EU, siger ingeniør Helen Amundsen, som arbejder med sikkerhed for børn hos Forbrugerrådet, til tjek.dk.

Fra 2004 til 2008 kom 633 børn mellem nul og fire år til skade i badekarret. 86 børn kom i samme periode til skade i gåstole. Hele 6.365 små børn klemte samtidig fingrene i døråbningen, skriver tjek.dk. Tallene stammer fra Statens Institut for Folkesundhed og dækker kun skader, der har krævet en tur på skadestuen.


Ny hjemmeside skal forebygge skader

Nu lancerer Forbrugerrådet hjemmesiden ’Villa UPS’, der skal hjælpe forældre og nedbringe antallet af ulykker i hjemmet. På hjemmesiden kan forældre få en rundtur i en virtuel villa, hvor det bliver forklaret, hvilke produkter, der er farlige for børn.

- Vi har kun de mest nødvendige ting med. Der er ingen grund til, at et barn skal lære trapperne at kende ved at falde ned og slå hovedet. Der er heller ingen grund til, at barnet skal blive skoldet, fordi ledningen til elkogeren hænger løst, siger Helen Amundsen til tjek.dk
Relaterede sider:


Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv