Anders Lassen Fonden

APROPOS kommunikation er bidragyder til Anders Lassen Fonden.
 
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, er protektor for fonden
 
Hvorfor er Anders Lassen stadig aktuel?
Anders Lassen besad nogle menneskelige kvaliteter som aldrig bør gå af mode og som den dag i dag kan tjene til inspiration for andre. Anders Lassen er historien om en ung mand som gav alt for sin kamp imod Tyskland under 2 verdenskrig. Historien om en mand som gav alt for sine kammerater og kolleger under vilkår der vil få de fleste mennesker til at gyse. Anders Lassen er historien om en person som handlede uselvisk, uden hensyntagen til egen risiko, men med fuldstændigt fokus på de mennesker der omgav ham. Anders Lassen er også historien om en utrolig skæbne og om, at det ikke altid er længden af ens liv som er det vigtigste.
 
Anders Lassen Fonden blev oprettet i 1996
Anders Lassen Fonden blev oprettet i 1996 på initiativ af jægersoldat Nicolai Moltke-Leth og har siden 1998 uddelt i alt 17 legater. Fondens opgaver er blandt andet at belønne betydningsfuld militær indsats samt at støtte og opmuntre tilskadekommet dansk personel. Det er Jægerkorpset, der administrerer fonden, og den har taget navn efter major Anders Lassen. Under Anden Verdenskrig gjorde Anders Lassen tjeneste som frivillig ved Special Boat Service - det legendariske, britiske frømandskorps som blandt andet opererede i Middelhavet.
 
Soldat i den engelske hær
Anders Lassen, tjente som soldat i den britiske hær i SBS, under hele Anden Verderskrig. Han var en fabelagtig kommandosoldat og deltog i en lang række af halsbrækkende missioner. Han havde ved sin død rang som major og blev højt dekoreret, blandt andet blev han tildelt tre Military Cross, og efter at han faldt under en mission ved Comacchio i Italien den 9. april 1945, blev han posthumt tildelt Victoria Cross.

Anders Lassen blev 24 år
Anders Lassen var dermed en af Anden Verdenskrigs højst dekorerede soldater.
  
Kampmodet lå til familien
Anders Lassen havde ikke sit krigerinstinkt fra fremmede. Hans far deltog i den finsk-russiske vinterkrig og fik flere finske medaljer og han oldefar blev dræbt i slaget ved Dybbøl i 1864.
 
Om Special Air Service i dag (SAS) og det engelske frømandskorps
Først gennemgår man Special Air Service (SAS) uddannelsesprogram, og klarer man dette kommer derpå Special Boat Service programmet, (frømandskorpset kaldet Special Boat Service) der er for de bedste af de bedste. 
 
Victoria Cross
Victoria Cross (VC) er den højeste engelske orden, der kan blive tildelt en person fra de britiske eller Commonwealths styrker for tapperhed udvist i fjendens nærvær. Ordenen kan tildeles tjenestegørende af enhver rang eller civile, der står under militær kommando.
 
Korset bærer inskriptionen "FOR VALOUR" (for tapperhed) på forsiden og på bagsiden modtagerens navn, rang, nummer, enhed og dato for handlingen, der resulterede i tildeling af ordenen. Victoria Cross, der altid overrækkes af monarken, er blevet tildelt 1.355 gange, siden den blev indført i 1856 under Krimkrigen. Siden 1945 er ordenen kun blevet uddelt 13 gange, foreløbigt sidste gang var under briternes kampe mod Taliban, i Helmand-provinsen, i Afghanistan 2006.
 
Der er 4 danskere som har modtaget Victoria CrossRelaterede sider:


Til forsiden
Sitemap - oversigtskort
Udskriv